Dragon Ball-kake

Skrevet av May Hilde @ 25.02.2016. 3 kommentarer

Sist uke laget jeg en Dragon Ball-kake. Jeg var ganske sikker p at jeg ikke kom til klare lage dragen, men optimistisk nr det gjaldt dragekulene (eller hva det er). Men overraskende nok synes jeg selv at dragen ble ganske lik den i serien, selvsagt med noen skjnnhetsfeil her og der, men jeg ble generelt sett veldig fornyd! Man lrer av sine feil, og tar med seg erfaringer til neste gang! Dragekulene laget jeg av gel med redusert vannmengde i cake pops-former. Jeg fylte formene halvfulle og la inni riktig antall marsipanstjerner, s fylte jeg p resten og ble godt fordnyd med de nesten helt runde kulene. Sjokoladekaken dekket jeg med sjokolade-kaffe-krem, og tilslutt et lag med "jord" som jeg laget av knust Weetos Choco. Moro prve seg p noe nytt, og bde jeg og kjresten ble i grunnen ganske fornyd med kaka, tror jeg. 

 

 

 


#homemade #cake #dragonball #drage #marsipan #marsipandrage #hjemmelaget #gel #kake #kjreste #boyfriend #diy #sjokolade #choco

//Kommenter her

Home made Minion cake

Skrevet av May Hilde @ 06.02.2016. 2 kommentarer

//Kommenter her

Babyshowerkake

Skrevet av May Hilde @ 18.11.2015. 13 kommentarer

Nok et kakeinnlegg p meg! Men det blir egentlig det eneste jeg har tid til n midt oppi eksamenslesningen. Jeg har en muntlig eksamen i biologi neste uke som er delt opp p to dager, en muntlig eksamen i pedagogikk uken etter og tilslutt en skriftlig eksamen i kjemi fr jeg tar juleferie! Men sist lrdag var jeg alts s utrolig heldig og fikk lov til lage babyshowerkake til ei barndomsvenninne av meg. Fikk bestilling p en sjokoladekake som skulle passet tilen kommende "dekkservice-snnen". S da ble det en blanding av bl blomster og bildekk meden st, liten, sovende babyp toppen. Ble i grunnen veldig fornyd. Og jeg stortrives med prve meg p nye utfordringer! Men med eksamen rett rundt hjrnet har det blitt litt for hektisk den siste tiden, s n blir det siste innspurt fr ferie!


#kake #babyshower #babyshowerkake #marsipan #blomst #itsaboy #sjokolade #sjokoladekake #bl #bildekk #felg #baby #homemade #cake

//Kommenter her

Dpskake p skeiva

Skrevet av May Hilde @ 13.11.2015. 8 kommentarer

Forrige helg laget jeg nok en dpskake, mendet gikk uheldigvis ikke like bra. Jeg laget en toetasjes kake; marsipankake med aprikossyltety og vaniljefltekrem nederst og en alt for tung sjokoladekake med ganache p toppen. Jeg var litt usikker da jeg begynte p kaken, p om jeg hadde nok sttte til kaken p toppen eller om den rett og slett kom til bli for tungt. Likevel hadde jeg troen p det jeg hadde og hanskes med, dessverre gikk det ikke helt som planlagt. Minutter etter kaken var levert fikk jeg melding om at den nederste kaken sank sammen. I fortvilelsen prvde jeg google som en galning og sprre alle kakeglade mennesker jeg kjenner, men den var ikke til reddes. S da ble det ny baking p meg dagen etter, en enkel bltkake fikk jeg pisket sammen med det jeg hadde igjen av ingredienser en sndagsmorgen. Men, men. Det er n slik man lrer! Hper bare kakene smakte og at det ikke ble helt krise for de som skulle ha kakene.




#kake #cake #dpskake #toetasjes #marsipankake #sjokoladekake #bltkake #bl #barnedp #aprikos #kiwi #bringebr #ganache #smak

//Kommenter her

Frste dpskake levert!

Skrevet av May Hilde @ 03.11.2015. 5 kommentarer

P sndag leverte jeg min frste dpskake! Det tok sin tid med pynt og pirk, men moro var det! Jeg har allerede to bestillinger til, s jeg fr litt drive p med i tiden framover. Kaken under er en sjokoladekake med bringebrkrem, dekket med fondantlokk og pynt i fondant. Litt gy tenke p at jeg klarte f det til stort sett slik jeg planla, og at absolutt alt faktisk kan spises. Kronene fikk jeg litt problemer med, og ble ndt til lage en ny, hehe. Og fondantlokket raknet litt, eller ble strekt litt for mye, menjeg ble i grunnen veldig fornyd med denne kaken oggleder meg til begynne p pynten til neste kake i morgen!


#cake #kake #dpskake #fondant #baby #barnedp #rosa #jente #hverdag #hobby #bake #sjokoladekake #mat #homemade#diy #godsaker

//Kommenter her

Fotballkake

Skrevet av May Hilde @ 29.06.2015. 2 kommentarer

Her om dagen fikk jeg prvd meg p min frstekonditorkake, med andre ord en litt annerledes kake. Jeg fikk muligheten til prve meg p en fotballkake, og til vre frste gang ble jeg veldig fornyd! Men jeg dro ogs med meg noen lrdommer til neste gang. Marsipanen ble litt rar p kantene, er noen mneder siden sist jeg laget marsipankake, s det er noe jeg gjerne kan ve mer p. Marsipanen p fotballen kuttet jeg litt for hardt, s den revnet litt. Men bortsett fra det, s den jo faktisk ut som en ekte fotball, i hvert fall for meg som ikke spiller fotball. Nr det kommer til det under marsipanen, selve kaken, skulle jeg hrt p pappa nr han foreslo bare kutte den fra et vanlig sukkerbrd. Jeg prvde meg p en bakebolle istedenfor springform, og den ble ikke gjennomstekt i det hele tatt! Men fy s gy det er holde p! Gleder meg til prve megp forskjellige kaker framover!


#kake #fotball #fotballkake #marsipan #sjokoladekake #marsipankake #pavlovakake #pavlova #sjokolade #overraskelseselskap #hverdag

//Kommenter her

Hektisk og "kakerik" langhelg!

Skrevet av May Hilde @ 15.05.2015. 1 kommentar

Selv med langhelg og fri fra skolen de siste dagene, har jeg hatt full timeplan og nok gjre! Mellom 18 timers jobbing denne helga, har jeg ogs laget to kaker, to karamellpuddinger, en bonuskake (ble for mye deig) og feiret min flotte bestefar som fylte hele 90 r tidligere i uka sammen med slekta! Jeg begynte p baksten i gr og spurte p snapchat med det frte bildet her i innlegg, om noen klarte gjette hvilke tre ting jeg skulle lage - klarer du det? Ellers sendte jeg ogs ut noen tips som dere ser under det frste bildet. Og i dag kom det ferdige resultatet, som dere kan se helt i bunnen her. Om jeg skal si det selv, s ble jeg i grunnen veldig fornyd! Bde utseende og smaken ble god! Bltkaken kunne kanskje hatt litt mindre banan i fyllet, det ble en litt for dominerende smak, men ellers veldig god. Karamellpuddingen fikk ogs en litt for sterk smak, men der var det ingen banen - nei, der var det litt for mye egg om smakslkene mine skal kritisere. Pavlova kake er alltid godt, og jeg ble godt fornyd med smaken p den! Den kunne vrt litt rundere i formen om jeg skal vre veldig kritisk, men det er jo smaken som i bunn og grunn er det viktigste! Moro med litt baking nr jeg frst har fri og tid, og noen som vil spise det jeg lager ♥


#kake #fdselsdag #familie #familieselskap #bltkake #pavlova #karamellpudding #bake #frukt #hjemmelaget #homemade #kjkken #helg

//Kommenter her

Vaffeldagen!

Skrevet av May Hilde @ 25.03.2015. 0 kommentarer

I dag er det 25. mars, og som sikkert mange allerede vet, er det i dag den offisielle vaffeldagen her i landet. Jeg personlig elsker slike spesielle dager, og prver utnytte dem s godt som mulig! S i dag ble huset fylt med en deilig duft av nystekte vafler. En duft som forsvinner i lengden, men hver gang jeg kom inn dra ble jeg nok en gang truffet med nydeligheten i lufta♥ Jeg liker ogs veldig godt eksperimentere meg litt fram p kjkkenet, p mitt lille laboratorium, og oppskriften jeg brukte p disse ble intet unntak. Jeg tilsatte noen gram kanal, og vips ble de lftet til nye hyder! Prv det selv vel, det tar ikke lang tid og er heller ikke s vanskelig.



#mat #oppskrift #vaffel #vafler #vaffeldagen #hverdag #glede #hverdagsglede #spesiell #dag #blbr #jordbr #syltety

//Kommenter her

Pavlova, kaken over alle kaker!

Skrevet av May Hilde @ 20.03.2015. 4 kommentarer

Pavlova kake er noe av det beste jeg vet, og den er i tillegg veldig dekorativ! Det er en kake som passer til alle anledninger; p kakebordet i konfirmasjon, bryllup, eller fdselsdag og som dessert midt i uka eller etter sndagsmiddagen. Man kan enkelt velge ut hva man selv nsker p toppen, jeg foretrekker blbr, jordbr, bringebr, litt revet sjokolade og noe melisdryss p toppen - slik som p bildene i dette innlegget. Denne oppskriften holder til ca. 12 personer. Om det er noe dere lurere p, er det bare sprre i kommentarfeltet. Hper det smaker!


#kake #Pavlova #fest #konfirmasjon #bryllup #middag #dessert #hverdag #mat #oppskrift #bursdag #fdselsdag #ingredienser #nam #cake

//Kommenter her

Franske makroner fylt med ganachekrem

Skrevet av May Hilde @ 06.03.2015. 8 kommentarer

En av mine favoritter p dessertbordet er uten tvil franske makroner, og skal smakslkene helt opp til himmels er makronene fylt med sjokoladefyll. Det er bare s ubegripelig godt! Og da jeg her om dage kom over noen bilder av noen nydelige makroner, mtte jeg bare lage meg et par brett selv. Jeg har ikke noen oppskrift selv, og har i grunnen bare lagd en ferdigblanding med makroner og ftt hjelp p skolen en gang, s da ble det leting p nettet fram til jeg endte opp med Kjkkenmagi sin oppskrift (trykk her for komme til oppskriften til Elin).

Ganache (sjokoladekrem)
3 dl kremflte
450 gram lys sjokolade

Varm flten opp til kokepunkt i en kjele
Hakk sjokoladen og ha den i en bolle
Nr flten er varm helles den over sjokoladen
La flten smelte sjokoladen ca 1 minutt, fr du rrer forsiktig rundt til det blir en glatt og fin krem
Sett den s i romtemperatur til den tykner - minst fire timer, men gjerne over natta

Franske makroner
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Konditorfarge (helst pasta eller gel, da vanlig konditorfarge gir fra seg lite farge og gjerne er litt for vt)

Sett stekeovnen p 160 grader
Sikt mandelmel og melis et par ganger i en strre bolle, sett til sides
Finn en annen bolle og pisk eggehviten p middels hastighet til den skummer
Tilsett s sukkeret gradvis og fortsett piskingen til marengsen er seig og stiv
Tilsett farge om du nsker det
Nr du har ftt den fargen du nsker, bruker du en slikkepott til f marengsen oppi bollen med det siktede mandelmelet og melisen
Rr frst forsiktig og etterhvert kraftig - til den "faller sammen" og er blank og glinsende
Ha rre i en sprytepose og spryt ut sirkler p strrelse med en femmer p et brett med bakepapir eller en makronmatte
Dunk stekebrettet forsiktig i kjkkenbenken for f ut luftbobler og f en fin og jevn overflate
La dem s st p benken i 30 minutt, slik at makronene fr en tynn hinne/skall
Stek s makronene i 12 minutt, eventuelt litt lenger om de ikke har ftter
Etter du har tatt dem ut, m du la dem avkjle helt fr du tar dem av brettet
Ta s kremen i en sprytepose og spryt p s mye krem du vil p annenhver makron - med den oppskriften over har du rikelig med krem
Sett s sammen to og to makroner, en med krem og en uten
Nr du er ferdig legger du dem i en tett boks og oppbevarer dem i kjleskapet
OBS! Makroner er best dagen etter de er blitt laget, og kan gjerne fryses ned om du ikke vil ha alle med en gang


#makroner #franskemakroner #sjokolade #sjokoladefyll #sjokoladekrem #krem #ganache #bake #kjkken #mat #hverdag #nam #glutenfri

//Kommenter her

Weekend off from everyone and everything

Skrevet av May Hilde @ 23.02.2015. 0 kommentarer

h, for en deilig helg! Med kjresten p jobb, null jobbing p meg, Frustrerte Fruer-maraton og bra filmer p TV og absolutt ingen planer, har jeg virkelig ftt litt tid for meg selv denne helge og kjent p det at jeg faktisk har ferie! Men p grunn av dette har jeg ogs ftt ryddet og ordnet litt p rommet mitt. Jeg har hengt opp whiteboard fra IKEA, ftt p plass gardinene mine, hengt opp nye veggord og ftt litt mer orden generelt. Og n nettopp har jeg laget en deilig Pavlovo kake, som vi i familien skal kose oss med. Det blir kanskje en liten tur opp til Kai Henning etterhvert, men det fr tiden vise ♥ Med andre ord har det vrt en helt fantastisk start p vinterferien som jeg topper med en deilig kopp fruktte med honning og kake med kjernefamilien ♥ Ha en fortsatt fin dag alle!



#te #tea #honning #honey #helg #weekend #fri #frihelg #weekendoff #TV #FrustrerteFruer #film #hverdag #ferie #relax #kake #Pavlovo

//Kommenter her

Morsdagsmiddag p Grand Gastro

Skrevet av May Hilde @ 11.02.2015. 5 kommentarer

P sndag var jeg p Grand Gastro og spiste nydelig to-retters morsdagsmiddag sammen med mamma, pappa og mine to sstre♥ Siden pappa hadde bursdag fikk vi feiret det g samtidig med en skikkelig god middag! Hovedretten bestod av deilig kalveentrecte, nydelige grnnsaker, perfekt rdvinssaus og deilige fltegratinerte poteter. Til dessert fikk vi en absolutt nydelig sjokoladefondant med vaniljeis, bjrnebrcouli og friske frukter som passet sammen med resten av desserten som to drper vann. h, det var bare helt fantastisk, alt sammen! Jeg hadde ikke lyst til dra hjem igjen, bare spise enda mer av alt de serverte oss!


#mat #restaurant #middag #hovedrett #dessert #entrecte #grnnsaker #rdvinssaus #fltegratinert #sjokoladefondant #frukt #Grand #Gastro

//Kommenter her

Homemade Waffles

Skrevet av May Hilde @ 02.02.2015. 4 kommentarer

En av de deiligste duftene jeg vet om er uten tvil nystekte vafler! h, det er himmelsk! Etter jeg blandet sammen en vaffelrre til russens natturnering p lrdag fikk jeg s lyst p det selv, og i dag tok jeg meg endelig tid til gjennomfre det! Jeg s litt rundt p nettet og fant til slutt noen oppskrifter som jeg satte sammen til n. Den oppskriften jeg har delt med dere under, passet perfekt til vr lille familie p fem. Jeg ble i hvert fall god og mett, samtidig som jeg aller helst kunne spist fem til - bare for smakens skyld♥ En riktig fin start p uken!

Vte ingredienser

Trre ingredienser

190 g smeltet smr

Ca. 8 dl hvetemel

6 dl kulturmelk

1 ts kardekomme

3 dl melk (hel eller lett)

1 ts vaniljesukker

3 egg

1 ts bakepulver

1 ts salt

3 ss sukker

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fremgangsmte

Smelt smret i en gryte

Tilsett kulturmelk, melk og egg i gryta og rr om en gang

Ha s alle ingrediensene i en bolle og visp det godt sammen

La rren st og svelle i 15-20 minutt

Stek i oppvarmet vaffeljern med smr eller formfett i

Nyt sammen med deilig syltety, rrte br eller andre nydeligheter


#vaffel #waffles #homemade #hjemmelaget #mat #familie #oppskrift #hverdag #hverdagsglede #duft #rre #fristelse #spr #mandag #uke

//Kommenter her

Sjokoladefontene ♥

Skrevet av May Hilde @ 25.01.2015. 7 kommentarer

I gr prvde jeg sjokoladefontenen min for frste gang. Jeg kuttet opp ananas, kiwi, jordbr og banan, og serverte det sammen med oreo- og ritz-kjeks. Det er s utrolig godt! Og s enkelt det er stelle i stand. Bare kutte opp noe frukt, smelte noe sjokolade med olje i og voil, klar til servering! Oljen har man i for at det skal bli mer flytende, noe jeg i grunne kunne hatt litt mer av siden den ikke rant helt jevnt. Men det smakte fortryllende, uavhengig av om det rant jevnt eller ikke. De resten som ble igjen av sjokoladen ligger n i fryseren, klar til neste gang jeg drar fram fontenen og skal unne meg noe litt ekstra godt. Det var i forbindelse med Ingrids bursdagsfeiring at jeg ble ivrig p prve sjokoladefontene, derfor kaken nederst i innlegget. Jeg var s heldig og fikk servere og rydde litt mens hun underholdt gjestene. Uff, det hrtes kjedelig ut, men tro det eller ei, jeg liker faktisk servere! Manglet bare "Flkken", Tone fra kokkeskolen, for at kvelden ville vrt perfekt for min del. h, det hadde vrt s moro arbeidet med catering sammen med hun. Men ellers m dere alle ha en super sndag videre - slapp av og lad opp fr vi hopper inn i en ny uke!


#sjokolade #sjokoladefontene #kake #frukt #kjeks #ananas #kiwi #jordbr #banan #selskap #venner #familie #hverdag #hverdagsglede

//Kommenter her

P med bakeforkle!

Skrevet av May Hilde @ 19.01.2015. 8 kommentarer

Forrige uke ble jeg satt til pynte kake til Ingrid, og dette fikk satt i gang bakelysten i meg igjen! S i dag har jeg laget bde kake og knekkebrd. Jeg elsker slike dager! Nr jeg ikke har noen planer og bare kan sette musikken p fult mens jeg danser rundt i melet. Ingen jobb, ingen planer, bare kose meg p kjkkenet med alle de deilige luktene og de morsomme blandingene man kan sette sammen. Kaken jeg prvde meg p i dag var en sjokoladekake med svarte bnner, helt uten mel, sukker og meieriprodukter. En glutenfri-, lavkarbo-kake som muligens er god, hehe, jeg har ikke prvd den enda. I flge oppskriften br kaken st over natta fr man deler den og gjr siste finishen med krem og pynt, s det fr vente til i morgen. Knekkebrdet laget jeg enkelt av knekkebrd blandingen fra SAGA, som du kan kjpe hos Europris for 20 kr. Og mens de str i ovnen, tenker jeg ve litt p matteprven vi skal ha. Begynner n merke stresset alle snakker om p pbygg, p onsdag har vi bde prve og framfring, og vi jobber ellers p spreng med sremne de neste to ukene n. Ellers m dere alle ha en super dag videre! Og for all del, kos dere p kjkkenet - det er jo s gy!


#hverdag #mat #kake #knekkebrd #Europris #fr #fuglefr #krem #sjokolade #bake #hverdagsglede #svartebnner #lavkarbo #glutenfri

//Kommenter her

Handlet inn til et sunnere r

Skrevet av May Hilde @ 07.01.2015. 2 kommentarer

Et av nyttrsforsettene mine er spise mer sunt, droppe all godteri og brus i hverdagene og kunne unne meg litt godt p lrdager. Og nettopp derfor har jeg vrt p litt salg hos Rema 1000 i dag! Jeg fikk plukket med meg en pose epler, som jeg har tenkt spise som de er, og delt opp i bter med peanttsmr p - sunt, godt og rikt p proteiner. Jeg fant ogs kiwier som var akkurat perfekt modnet, h det er s godt! Og rett fr jeg gikk til kassa fikk jeg ye p tilbudet deres p frosne jordbr (9,90 for 400 g) og blbr (6,90 for 400 g) som jeg skal bruke i smoothie. N varer jo ikke disse varene hele ret, men en plass m man jo begynne, s hvorfor ikke der det er tilbud? Men n skal jeg kose meg med rets frste smoothie fr det er legge tid, m jo opp tidlig n som skolen har begynt igjen... Ellers m dere ha en flott kveld videre!

♥ I smoothien min brukte jeg frosne jordbr, frosne blbr, to bananer og litt appelsinjuice, og den ble riktig s god ♥


#smoothie #mat #frukt #sunt #nyttr #2015 #nyttrsforsett #jordbr #blbr #tilbud #salg #eple #kiwi #mat #hverdag #hverdagsglede

//Kommenter her

Homemade Quesadilla

Skrevet av May Hilde @ 05.11.2014. 4 kommentarer

Forrige uke prvde jeg for frste gang lage Quesadilla.Jeg pleier alltid ha dette nr jeg er ute og spiser, men det er jo s enkelt lage selv!Jeg klarte det hjemme i vrt hus, p vrt kjkken og uten noen spesielle hjelpemidler. Alt du trenger er noe fyll, tacolefser og ost, samt rmme, salsa ogguacamoleom du vil dyppe i det. Fyllet kan variere veldig, og du kan i grunnen bruke akkurat hva du selv nsker, men jeg brukte kyllingfilet i biter,Thick 'n' Chunky Salsa,rdlk, vrlk, paprika,litt tomat,samtcheddar og vanlig Norvegia-ost for lime lefsene sammen. Har du drlig tid kan du bruke de frossen posene med grnnsaker. Fremgangsmten er s enkel som steke kyllingen, til den er hvit,sammen med noe av salsaen fr du tilsetter grnnsakene og steker det litt sammen. Nr dette er gjort tar du fyllet ut av stekepanne og legger det i en bolle mens du rengjr panna, bare pass p at det ikke ligger igjen noen grnnsaker eller noe som blir svidd. Nr stekepanna ser grei ut, setter du plata p middels varme, heller i noe rapsolje og legger i en lefse. Om du skal beregne n lefse per person kan det vre greit bruke de store lefsene om du har plass til det i stekepanna, siden det ikke er plass til veldig mye mat i de sm. Det som tar tid med denne retten er kutte og steke kyllingen og grnnsakene, om du derimot har dette ferdig i kjleskapet er dette en veldig rask og enkel rett du kan lage mellom skole og jobb, skole og trening eller bare en gang du er sulten og har lyst p noe skikkelig godt! Men tilbake til fremgangsmten; nr lefsa begynner bli litt stiv, dette skjer veldig fort, legger du p litt ost, noe fyll og ost igjen p den ene halvsiden av lefsa, og nr den s vidt begynner bli litt gyldenbrun bretter du den over slik som enn gjr med en omelett. Og voil, du har nydelig Quesadilla, som serveres sammen med rmme, salsa og guacamloe som dipp!




#mat #homemade #Quesadilla #fastfood #food #ost #kylling #paprika #vrlk #rdlk #hverdag #kjkken #dipp #rmme#salsa #guacamole #lefse

//Kommenter her

Hummer- og krabbefest i hjemmet

Skrevet av May Hilde @ 08.10.2014. 2 kommentarer

P mandag kom Kai Henning p dra og lurte p om ikke vi ville ha en hummer og noen krabber. Han hadde nemlig vrt ute og dratt teiner og ftt sin frste hummer! Da han lftet den opp for vise den til oss, kunne vi lett se at den fortsatt var i levende tilstand for si det slik, det sprelte og krllet seg som bare det. Krabbene bla lagt i vaskekummen, men l nesten utover gulvet flere ganger! Jeg har aldri smakt hummer fr, men det var absolutt verdt det! Halen var det jeg likte best, det som jeg faktisk klarte f tak i og pne selv.Skallet p hummeren er jo s mykt i forhold til krabbenes, og derfor var mamma s heldig og fikk jobben med knekkeklrne mens jeg sett og koste meg med hummerhale dyppet i majones. Det hadde ikke gjort noe om han plutselig fikk noen hummer for mye neste gang han er ute og drar teiner! Hehe, neida, joda, neida. Ellers vil jeg bare si tusen, tusen takk for hummeren og krabbene nok en gang, det var kjempegodt og skapte litt liv her i hjemmet!



#hverdag #mat #moro #hummer #krabbe #kjreste #typen #hverdagsglede #kokt

//Kommenter her

Liten tur til Kina med Malene og Hanna

Skrevet av May Hilde @ 11.09.2014. 1 kommentar

I gr tok Malene, Hanna og jeg turen til Farsund for spise p kinarestauranten der. Vi hadde med andre ord en liten tur til Kina, i hvert fall med tanke p smakssansene. Jeg hadde deilig tapas med vrruller, frityrstekte kongereker og forskjellig annet godt, sammen med eplemost i glasset selvflgelig. Men det som var aller koseligst var jo nr vi fikk snakket ut om alt mellom himmel og jord. Vi presset oss sammen i en og samme bil, kjrte av sted og fikk nok av tid til det - bde i bilen og p restauranten! Gleder meg allerede kjempemasse til neste gang!♥


#mat #restaurant #venner #middag #tapas #kinamat #venner #venninner #jenter #godmat #mat #hverdag

//Kommenter her

Mitt forhold til smgodt og brus

Skrevet av May Hilde @ 02.03.2014. 2 kommentarer

I over en mned klarte jeg holde meg bde godte- og brusfri. Lrdagen fire uker etter jeg kuttet stsakene bestemte jeg meg for gi meg selv lov til spise godt p lrdager. Grunnen til at jeg har holdt meg unna, er helt enkelt fordi jeg normalt sett spiste alt for mye! Og fant derfor ut at jeg kunne droppe godteri, siden jeg allerede hadde kuttet ut brus. Men alts, da lrdagen kom og jeg endelig skulle unne meg noe godt, da smakte det plutselig ikke s godt som vanlig. Og det var i det yeblikket jeg visste jeg hadde klart det jeg ville; kvitte meg med hvertfall noe av godtesuget. Selvsagt kjenner jeg de deilige luktene fra smegodte nr jeg rydder i det p jobb, men klarer likevel holde meg og det er jeg stolt over! Kjenner fort suget nr jeg str i butikken foran godtehyllene, men i det jeg kommer hjem og faktisk skal kose meg med det, da her jeg ikke lyst p det lengre. Kanskje ender det med at jeg slutter like det helt? Tr ikke ha det som et ml riktig enda, man m jo enda ha lov til unne seg noe n og da. Og nettopp derfor har jeg ikke kuttet ut kaker, men unnskylder det med at jeg vet hva de hjemmelagede kakene inneholder. Brusen ligger fortsatt i glemmeboksen; usmakt p over seks uker! Cola er noe jeg savner nr vi spiser god middag av og til, men skal det vre s skal det vre. Det kan jo bli spennende se hvordan jeg klarer meg de neste ukene, mnedene og rene. nsk meg lykke til!


#godteri #candy #sjokolade #cola #brus #mat #drikke #kake

//Kommenter her

Lemoade med grapefrukt

Skrevet av May Hilde @ 11.11.2013. 1 kommentar

For ca. en uke siden prvde jeg meg p lage litt lemonade med grapefrukt. Etter ha forelsket meg i Sunniva sin LIMO med grapefrukt, ble jeg bare ndt til prve det selv. Og siden de hadde oppskriften p baksiden av flaska, var det ikke akkurat s vanskelig! Den eneste utfordringen jeg fikk var presse grapefrukten, i og med at jeg ikke kunne finne sitronpresseren. Men akkurat da jeg var ferdig med min lille id (hackit, som dere ser p bildet), fikk jeg en melding fra pappa om at vi hadde en helt ny vi ikke hadde brukt. Men, men - det ble i hvertfall godt uansett!

Du trenger:
- 5 grapefrukt
- 3 dl sukker
- 1,5 liter vann

Slik gjr du:
Kok vann og sukker til sukkeret er "forsvunnet".
Mens dette str og koker, klemmer du ut saften fra grapefrukten med en sitronpresser.
Avkjl sukkervannet. Tilsett juicen fra grapefrukten, og sil alt sammen.
Tm i mugge, sett i kjleskap og serveres kald.


#mat #lemoande #drikke #oppskrift

//Kommenter her

Gratis laks fra veltet vogntog

Skrevet av May Hilde @ 19.10.2013. 1 kommentar

Som kanskje flere av dere har ftt med dere, s var det et vogntog lastet med laks for opp mot 1 million kroner som veltet i Lyngdal. Veine har vel vrt stengt der i hele dag. Men det var jo bare greit for alle oss som som fikk gratis laks med hjem! Jeg har ikke vrt i Lyngdal selv idag, men tanten min var der sammen med bestemor og bestefar, og de fikk fisketmed seg noen hjem. Vi fikk tre storelaks, som jeg stod p kjkkenet med en god stund! P skolen har vi kun filetert sm fisker, men det var gy prve seg p noen store g! Alle ble ikke like fine, men de som ikke ble hele fileter kuttet jeg heller i smbiter som vi kan ha i fiskesuppe i morgen. Har du en god oppskrift p fiskesuppe?


#mat #laks #fisk #fiskesuppe #vogntog #ulykke #bilulykke

//Kommenter her

Et sunnere alternativ - salat

Skrevet av May Hilde @ 14.10.2013. 5 kommentarer

P lrdag laget jeg litt salat som jeg kunne ha med p jobb som lunsj. Det tar jo litt lengre tid enn legge plegg p ei brdskive, men smaker mye bedre synes jeg! Dessuten er det jo sunt, og det er alltid greit! Det jeg hadde i salaten p lrdag var salatkylling, fullkornspasta, ananas, mais, tomat, paprika, agurk og crispisalat. Jeg hadde ogs laget en helt enkel dressing av noe vi hadde i kjleskapet; rmmedressing, majones og sitrondrper - litt syrlig, men utrolig god! Andre ting jeg liker ha i salaten er krutonger og ost, men det glemte jeg helt bort p lrdag. Hvis du nsker litt mer fiber, kan du smr en grov brdskive eller et grovt rundstykket med litt smr til. Salatboksen har jeg kjpt p Coop Extra, og jeg er utrolig fornyd med den!


#mat #salat #lunsj

//Kommenter her

Todays breakfast

Skrevet av May Hilde @ 09.10.2013. 3 kommentarer

Jeg er ikke egnetlig en havergrt-person, men valgte likevel prve det idag. Dette tilberedte jeg med kanel og friske jordbr, men da jordbrene var spist opp husket jeg hvorfor jeg ikke er en hvaregrt-person. Synes havregrt har s lite smak, blir s fort lei og kvalm. S hvis det noen gang blir havregrt p menyen for meg igjen, blir det nok en liten prosjon. Ellers synes jeg det var godt med jordbr til!


#mat #frokost #breakfast #jordbr #strawberry #kanel #cinnamon

//Kommenter her

Take Away-muligheter i lille Kvinesdal

Skrevet av May Hilde @ 09.09.2013. 0 kommentarer

Da jeg kom hjem fra skolen for noen dager siden, hadde jeg med meg litt take away hjem, siden jeg skulle p jobb. Og da pappa s isoporboksen, spurte han nysgjerrig hvor jeg hadde vrt og begynte rames opp: Grillen? Nico Cafen? Den Lille Caf? Helt til han kom bort og s jeg hadde vrruller, og fort skjnte hvor jeg hadde vrt - Lille Asia Take Away. h, de har gode vrruller! Men dette innlegget skal ikke handle om vrruller, men det er ikke s lagt fra det. Det jeg vil f fram i dette innlegget er hvor mange take away-muligheter vi faktisk har her i den lille bygda vr. Det er jo selvsagt ikke like mange som de store plassene som Kristiansand og Oslo, men med over 100 ganger s mange innbyggere er det kanskje ikke s rart? Her i lille Kvinesdal har vi s mye som 9 take away-plasser. Det hrtes kanskje ikke s mye ut, men for oss som bor her og tenker over alle blir det faktisk litt! De vi har er: Gyda, Grillen, Nico Caf, Den Lille Caf, Ponti's Pizza, Lille Asia Take Away, Kinagrillen, Laxen Inn og Statoil.


//Kommenter her

Beste ferieminne #2

Skrevet av May Hilde @ 18.07.2013. 5 kommentarer

Gladmat 2012! P onsdag gr turen til Stavanger, for da er det tid for rets Gladmat! Lurer p hva slags mat det blir solgt i r, kanskje er akkurat det samme som i fjor? I s fall vet jeg hva jeg har glede meg til! Husker jeg koste meg med alt fra vrruller til jordbr med sjokoladetrekk og videre til nydelige italienske desserter. Kommer nok til f svidd noen penger der ja, men for en smaksopplevelse som det vil si det er verdt det!

#ferieminner

//Kommenter her

Solrik i stor kartong?

Skrevet av May Hilde @ 06.06.2013. 2 kommentarer

I dag ringte jeg Ringnes for hre om de ikke kunne begynne produsere store kartonger med Solrik. Jeg satt med fin ventemusikk i over 4 minutter fr de tok telefonen. Og da de endelig svarte lo de bare av meg da jeg prvde forklare, hehe. Fikk til svar den er jo mest beregnet p barn, det er derfor de er s sm, men jeg skal ta det videre. Det hadde jo vrt moro om de hadde ftt dem i en strre kartong! Selv om det er s mye som 15 sukkerbiter bare i den lille...

//Kommenter her

Da var kakene p plass i kjleskapet!

Skrevet av May Hilde @ 12.05.2013. 0 kommentarer

N er nesten alt klart til konfirmasjonen i morgen. Mangler bare kutte opp banan og eple til fruktsalaten, og finne ut hvilke kjole jeg skal g med i morgen... Bltkaken tok vi med oss bort til bestemor og bestefar i dag. Siden jeg skal jobbe p mandag nr han har bursdag, rekker jeg nok ikke beske dem da. Men det var veldig koselig ta turen bort da, hre p gamle historier og kose oss med kake ♥
I tillegg til rullekaken, Oreokaken, fruktsalat og bltkaken, fikk jeg laget noen spesial boller uten egg, hvetemel og melk! Og de ble faktisk ganske gode! Hvis jeg bare hadde hatt mer hvitt/fint mel (isteden for det brune/grove jeg brukte) hadde de nok smakt enda mer bolle og ikke rundstykker. Men med litt smr, tror jeg de er gode!

P bildet under skal det forresten st "88 r" (med stor og liten r), er ikke s flink p slike ting jeg hehe

Jeg vil ogs minne dere p sprsmlrunden jeg harHER. Det er bare sprre i vei om alt du mtte lure p, s skal jeg svare s godt jeg kan om noen dager :-)

//Kommenter her

Cake time!

Skrevet av May Hilde @ 11.05.2013. 0 kommentarer

I morgen skal jeg i konfirmasjon, s derfor blir det litt kakebaking p meg i dag! Jeg skal lage en Oreokake, en rullekake og to store skler med fruktsalat. I tillegg skal jeg ogs lage en bltkake til bestefar som har brusdag p mandag, gratulerer med degen p forhnd!♥ Akkurat p den har jeg jukset litt da, jeg har kjpt kakebunn. Men ellers blir jeg nok stende p kjkkenet noen timer. Gleder meg til konfirmasjonen i morgen!

Jeg vil ogs minne dere p sprsmlrunden jeg har HER. Det er bare sprre i vei om alt du mtte lure p, s skal jeg svare s godt jeg kan om noen dager :-)

//Kommenter her

Ferdig og klar til servering p to timer!

Skrevet av May Hilde @ 20.04.2013. 0 kommentarer

N har jeg sttt to timer p kjkkenet, mindre en forventet! Jeg klarte forsove meg, og ble litt nervs for ikke bli ferdig til halv 3! Men det klarte jeg, og n er det bare hoppe i kjolen, sminke meg og fikse hret s er det avsted til fdselsdagselskap for tre! Det ble fruktsalat, karamelpudding og Oreokake, hper det smaker! Mangler bare vende puddingen, s er alt klart :-)

//Kommenter her

Lag din egen peantsjokolade

Skrevet av May Hilde @ 12.03.2013. 4 kommentarer

Etter jeg fikk smakt p en ny pose fra godtehylla p butikken med ntter dekket av sjokolade, ble jeg inspirert til lage en salgs peanttsjokolade! Det er super enkelt! Alt du trenger er en pose med ca. 350 gram peantter, 100 gram med mrk kokesjokolade,100 gram med lys kokesjokolade, gryte og isbitformer (kan ogs bruke muffins former eller hva som helst egentlig). Hvis du vil at sjokoladen skal f litt kule figurer kan du hakke nttene, da blir sjokoladen mye lettere legge i former. Jeg personlig liker at nttene er s store, men det kommer vel til smak og behag. Om dere er interesert kan jeg gjerne lage en video med hvordan man lager det, selv om det er veldig enkelt kan det kanskje vre greit selv vre med p det?

Bruk lavtemperatur og rr (bland det som ikke er smeltet inn i det som allerede har smeltet)! Det er bedre at det tar lengre tid, enn at det brenner seg. Du kan selvsagt smelte sjokoladen i vannbad om du heller vil det.

Ta oppi litt og litt peantter og bland det godt med sjokoladen, ta gjerne gryta av platen fr du blander det i.

Det er selvsagt mulig spise det med en gang om dere er glad i smeltet sjokolade, men om dere er mer som meg og liker sjokoladen kald; fyll f.eks isbitformer med en teskje og sett dem i fryseren. Jeg pleier la det st over natta, men trenger ikke st alt for lenge tror jeg.


Minner omm gjre videoenjeg og 4 venninner skal ha nr vi resier til Oslo, trykkeherfor komme til innlegget hvor du kan komme med forslag!

//Kommenter her

Chocolate dream - oreo cake

Skrevet av May Hilde @ 02.02.2013. 2 kommentarer

Laget oreokake tidligere idag og den ble i grunnen veldig god, s lenge du ikke spiser for mye av den! Tror det er frste gangen jeg har laget oreokake helt fra bunnen av; da jeg var p Dampbageriet "satte jeg sammen" noen oreokaker, men jeg blandet aldri sammen ingrediensene. Jeg brukte Freia sin oppskrift, legger den ved i bunnen av dette innlegget.

Ingredienser

  • 350 g oreokjeks + 100 g oreokjeks + litt til pynting
  • 100 g smr
  • 200 g philadelphia orginal (romtemperert)
  • 2,5 dl melis
  • 2 dl kremflte + 1,5 dl kremflte
  • 1 pk freia sjokoldemousse med melkesjokolade (eller annen sjokolademousse)
  • 2 dl melk (til sjokolademousse)
  • 1 ss sukker

Fremgangsmte

  • Smelt smret (100 g). Kjr kjeksen (350 g) til en fin masse i kjkkenmaskin (kan bruke hurtigmikser om du har en som tler det) og bland med det smeltede smret. Trykk massen utover i en springform str 24 cm.
  • Ha melis (2,5 dl) og romtemperatert philadelphia (200 g) i en bolle og visp til det blir en kremete masse. Pisk flten (2 dl) til stiv krem og bland sammen med philadelphia-massen. Smr kremen utover kjeksbunnen. Sett i kjleskap.
  • Knus kjeksen (100 g) grovt. Lag mousse (1 pk) som anvist p pakken, men med redusert melkemengde (se oppskrift). Bland inn kjeksen. Helles over kaken som neste lag. Avkjl.
  • Pisk flte (1,5 dl) og sukker (1 ss) stivt. Bre kremen over kaken. Avkjl.
  • Pynt med litt hakket kjeks.

//Kommenter her

rets prevekster

Skrevet av May Hilde @ 11.10.2012. 1 kommentar

N har mamma plukket de prene som hang p treet vrt i r, hele to stykker tenk det! De smakte hage, hvis dere skjnner hva jeg mener... Vet ikke helt hvordan jeg kan forklare det bedre en det, hvis dere har spis frukt fra hagen tror jeg dere skjnner hva jeg mener hehe.

//Kommenter her

Gulrotkake!

Skrevet av May Hilde @ 23.09.2012. 0 kommentarer

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl olje
  • 2-3 revne gulrtter

Krem

  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 175 g kremost
  • 100 g smr

Fremgangsmte

  1. Sett ovnen p 175 og finn alle ingrediensene (smret og kremosten m st i romtemperatur)
  2. Pisk egg og sukker sammen til eggedosis
  3. Sikt de trre ingrediensene i eggedosisen
  4. Bland det forsiktig inn med gulrttene og oljen - pass p at du fr balndet alt uten at luften gr ut av eggedosisen
  5. Hell rren i en form (jeg liker best bruke stekepapir, det sitter bedre fast dersom enn skyler frmen med litt vann frst)
  6. Stek i ca 15 min, bruk gjerne en strikkepinne for se om deigen henger fast p den
  7. Ta kaken ut av ovnen og lft kaken ut av formen s den kjler seg ned raskere
  8. Mens den kjles ned skal kremenpiskes - ta alle ingrediensene oppi og rr godt til den blir litt "hvitlig"
  9. Smr kremen p kaka, smr godt ut i kantene
  10. Lag et mnster, jeg liker bruke en gaffel - bare dra den litt rundtp kaken, om jeg blir misfornyd begynner jeg bare p nytt

Mbare si det at denne oppskriften er skrevet p hukommelsen, det er den oppskriften ejg brukte p skolen (hper jeg). Har jo alget 4 doble porsjoner av dennei lpet av uka som har vrt, s tror det skal vre riktig - var n i hvertfall denne oppskriften jeg brukte da jeg laget den idag og familien sa den ver kjempegod

//Kommenter her

Kanelmuffins!

Skrevet av May Hilde @ 07.09.2012. 0 kommentarer

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 250 g smr
  • 2 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme
  • 4 ts kanel (eller en annen smak om du nsker det)

Slik gjr du:

  • Sett ovnen p 190
  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Smelt smret og bland det med melken
  • Bland eggedosisen med smr-melk-blandingen og rr godt
  • Bland mel, bakepulver, kardemomme og kanel og rr det forsiktig inn
  • Fyll formene , bruk gjerne silikon muffinsformer og/eller muffinsbrett
  • Stek muffinsene i 20-25 minutter

Vi fikk 28 muffinser i vanlig strrelse med denne oppskriften, hper dere liker dem!Vi prvde lage en banankrem til, men den ble s si suppe s vi valgte ikke ha noe p dem - synes de var ganske gode uten noe p ogs!

//Kommenter her

Gladmatkos!

Skrevet av May Hilde @ 26.07.2012. 1 kommentar

Jeg fikk tatt noen bilder, s jeg har en hel bildeserie dele med dere! Og siden jeg var p Gladmathar jeg jo ftt smakt p litt forskjellige ting, noe godt og noe ... ikke fult s godt. Men jeg har iallefall kost meg masse! Hper dere liker bildene :-)

Vi begynner med bilturen bort, jeg fikk tatt noen litt tydelige bilder. Bilbelte er viktig!

Vet ikke om dere ser det, men hver gang vi kjrer forbi denne karenroper alle "der er mannen!". Men om jeg ikk tar helt feil er personenp bildet under babyen, mannen er litt strre.

I lpet av turen bort fant jeg ut at jeg liker slike fjell veldig godt, det er bare noe ved dem!

Og da vi kom til Ben's Caf (nesten hvalveis til Stavanger) mtte vi jo selvsagt stoppe for kjpe is! Det har vi gjort i alle r, og kommer forhpentligvis til fortsette med det!

Ingrid klarte miste isen sin s si med en gang, s vi mtte inn kjpe en ny en til hun xD

Bltt tak!

Under ser dere det omrde vi egentlig skulle bo i (Sandnes), men istede flytte vi hit til Kvinesdal.


S har jeg jo spist litt forskjellige ting! Jeg begynte med smake p Sushi, beklager at jeg smakte det uten deg Malene, men kan jo smake det om igjen vet du!
Synes egentlig ikke det var s voldsomt godt, men likte best den biten med bare ris og laks - den var jo noks god da!

Jeg smakte ogs p Kongekrabbe, noe jeg heller ikke likte s alt for godt... Men salaten var god da!

Da jeg s sjokoladefontenen mttejeg bare ha jordbr med sjokolade! Det er sykt godt!

Jeg smakte ogs p en nyyyydeligdessert, husker ikke helt hva den heter, men det var utrolig god! Men uansett hvor godt den smakte, klarte jeg ikke mer enn halve - da ble det for mye sjokolade p meg!

Disse thailanske Vrrullene var ... jeg har aldri smakt bedre! De var s gode!

En siste ting jeg smakte p var grillet og glansert svin eller noe snt, men det var ikke helt noe for meg.

S p slutten av dagen tok jeg meg en vanlig Cheeseburger fra McDonald's. Fikk ogs i meg en plse fra IKEA (legger ut innlegg om innkjpet senere i kveld, eller i morgen).


Hehe, likte det skiltet!

Sjokolade! ♥Jeg fikk smakt litt av Ingrid sin Hello Kitty-sjokoladeslikkepinne og pappas Saltrute.

Candy!♥

Dette var de forskjellige dessertenesom ble solgt der jeg kjpte min;

Gulerot, spiser du for mye blir du oransje!

S var det hjemmover igjen! :-)

Om dere ikke var p Gladmat idag, anbefaler jeg dere dra i lpet av disse tre dagene! Og smak p alt!

//Kommenter her

3-retters lrdagskos!

Skrevet av May Hilde @ 21.07.2012. 1 kommentar

  1. Krabber!
  2. Ponti's Pizza
  3. Marianne-sukker

Jeg har ogs ftt p meg litt koseklr, s n blir det virkelig lrsdagskos med familien forran TV'en! Ha en fin kveld videre! :-)


//Kommenter her

Mislykket, men gode pizzaboller!

Skrevet av May Hilde @ 19.07.2012. 1 kommentar

Her om dagen bestemte jeg meg for lage noen pizzaboller og ville rve ut Peppes sin pizzadeig, men det ble ikke helt perfekt utseendemessig! Da jeg skulle prve rulle den sammen for kutte opp deigen, revnet den bare. Dette kan ha noe med at enkelte familiemedlemmer var sultne og at jeg derfor hoppet over hevingene, men uansett om de ikke s helt bra ut - smakte de utrolig godt! Istede for lage fine boller, ble det noen klumper med deig og fyll. Og nr jeg frst er i gang med lage noe, liker jeg presentere maten p en fin mte! S jeg pyntet opp bordet med noe av delitt finereservisene og nt maten med godt selskap!♥

//Kommenter her

Vaffelkos!

Skrevet av May Hilde @ 03.07.2012. 1 kommentar

Sitter n hos Malin og koser meg med vafler! Fy s herlig lukten av vafler er! Og sykt hvor mye vi (Malene, Malin og jeg) har ledd idag! Dette er uten tvil en dag jeg vil huske :-)
Det er forresten jeg som har hermetetter Malin sitt innlegg, sae bilder o.l. Hehe, m til!



Jeg likte talerknene Malin og de hadde, utrolig fine! :-)
Og de valfene var bare sykt gode, tommel opp for de liksom!


Minner om sprsmlsrunden Malin og Malene har HER!

//Kommenter her

Rundstykkebakst til hyttetur!

Skrevet av May Hilde @ 03.07.2012. 1 kommentar

N er Malene, Malin og jeg i full gang med bake rundstykker vi skal ha med opp p hytta p onsdag! Malene og Malin fant ei sunn oppskrift p Lisa Marie sin blogg(trykk p navnet hennes), hper det blir godt! Gleder meg i hvertfall til hyttetur med jentene! ♥Blir nok mye musikk, jentesnakk, spising av mat, godteri og det som er spise (!), og ellers kommer vi nok til kose oss masse! Alltid koselig med gruppetur ut til doen, skummelt g ut alene! S mens den ene er p do, str vi andre p bordet utefor synger av full hals! Det kan jo ikke bli noen annet en et perfekt dgn! Gleder meg masse jenter!♥

//Kommenter her

Har laget kake og minimuffins til ballet imorgen!

Skrevet av May Hilde @ 07.06.2012. 0 kommentarer

N har Malene, Malin og jeg sttt og bakt kake og muffins som dere sikekrt s i overskriften. Hper bare den blir god! MInimuffinsene ble hvertfall ok, men kaken kunne vi ikke akkurat skjre et stykke i... Gleder meg til imorgen da! Har ftt lnt en stor, lang kjole av ei som heter Elisabeth - igjen tusen takk for lnet hvis du leser dette! Gleder meg til pynte meg, f p meg kjolen og kose meg masse med de koselige venninnene mine♥

Imorgen bli det nok bare ballet som str p planen! Matlaging, pynting, ordning av det siste som gjenstr o.l. Hvis Malene og jeg ikke kommer opp i muntlig imorgen har vi tenkt sprre om vi kan lne Heimkunnskapen i de tre siste om ikke noen andre bruker det, bare for bli ferdig med maten sfort som mulig s vi kan bruke mer tid p pyntingen.
Jeg sier det igjen - jeg gleder meg til imorgen! Dette ballet kommer til bli superbra, det er jeg helt sikker p!

//Kommenter her

Blir tyske cookies p de som her tysk imorgen!

Skrevet av May Hilde @ 06.06.2012. 0 kommentarer

Har n laget cookies med tysk oppskrift som jeg skal ha med p skolen imorgen til siste tysktimen! Er jo litt digg bli ferdig med tysk, og det m jo feires litt. Defor ble Rikke, Lene, Oddveig og jeg enige om lage noen tyske smkaker. SKjnte ikke absolutt alt s kan vre jeg gjorde litt feil, men pytt sann! Deigen smakte veldig godt, men selve cookiesene var litt sterke i smaken - det kan jo kanskje ha noe med at de visstnok er noks usunne. Hper bare mine tyskmedelever kan spise dem!


Hvis dere vil prve lage de, kan dere trykke hereller se under;

Double Choc Cookies

Zutaten fr 16 Portion(en)


Zubereitung

2 Backbleche mit Backpapier auslegen. 120 g Schokolade im heien Wasserbad schmelzen und etwas abkhlen lassen. Restliche Schokolade in grobe Stcke hacken.

Zucker und Butter mit dem Handrhrgert ca. 8 Minuten schaumig schlagen. Nach 4 Minuten Ei, Buttervanille-Aroma und zum Schluss die flssige Schokolade unterrhren.

Mehl, Natron, Salz und Kakao mischen, unter die Schokoladenmasse geben und gut vermengen. Gehackte Schokolade unterheben.

Mit einem Esslffel jeweils acht kleine Hufchen auf den Blackblechen verteilen und auf ca. 6 cm Durchmesser platt drcken, dabei genug Abstand halten.

Bleche nacheinander im vorgeheizten Backofen bei 175 C Umluft 10 bis 12 Minuten backen.

Herausnehmen und die noch sehr weichen Kekse abkhlen lassen.

Anmerkung und Kochtipps fr Double Choc Cookies

Nicht grad wenig Kalorien, aber dafr sehr lecker.


Pappa og jeg fant ut at det smakte helt likt som en av defem sjokoladesmakene de hadde p en caf i Italia, med andre ord sterk sjokolade.

//Kommenter her

Minipai m/krisebr

Skrevet av May Hilde @ 11.05.2012. 0 kommentarer







Ingredienser:
4, 75 dl hvetemel
0,6 dl sukker
165 g smr
1 stort egg eller to eggeplommer

Fyll:
2 bokser steinfrie, hermetiske kirsebr (16 oz/ca 450 g pr. boks)
55 g brunt sukker
70 g hvitt sukker
2 1/2 ss maisenamel
1/4 ts kanel
et par drper mandelessens
1 ss smr

Slik gjr du:

Bunnen:
Smuldre smret sammen med mel og sukker. Bland i egg. Arbeid deigen sammen og sett den kjlig minst 1 time, gjerne pakket i plastfolie.

Fyllet:
Sil av vsken fra kirsebrene, ta vare p 1 dl av saften. Hell kirsebrene og denne saften (vann hvis du bruker friske br) i en gryte, rr inn sukkeret, maisena, kanel og mandelessens og kok under omrring til sukkeret er opplst. La det smkoke ca et minutt til. Avkjl.
Sett stekeovnen p 220 grader. Smr en paiform (ca 25 cm diam.- dvs litt stor). Kna deigen s den blir smidig. Kjevle ut en bunn av 3/4 av deigen. Legg denne i paiformen og oppover kantene, prikk med gaffel.
Hell i fyllet og fordel smret i sm klatter over.
Lag gittermnster, enten ved trille eller kjevle ut resten av deigen. Jevn til rundt kantene.
Stekes ved 220 grader i 15 minutter. Skru deretter ned til 175 grader og stek videre i ca 20 minutter eller til paien har ftt fin farge.
Avkjl. Server med krem eller is.

Malene og jeg pleier egentlig doble ingrediensene i deigen,bare pga paideig er godt!

//Kommenter her

Gy med muffins!

Skrevet av May Hilde @ 07.05.2012. 0 kommentarer

I september i fjor koste Malene og jeg oss med muffins-pynting. De skulle vre med i en CupCake-konkuranse som vi ikke vant, men s ble det vel i grunnen til at vi koste oss mer med pyntingen enn faktisk gjre det fint. Hehe, dere fr dmme selv.

Hehe, det ble litt av alt i grunnen. Hva synes dere?




//Kommenter her

Franske makroner :-)

Skrevet av May Hilde @ 05.05.2012. 1 kommentar

Igr laget Malene og jeg Franske makroner, men ikke helt fra bunnen av... Vi brukte en Mllers-paking, men om har funnet en oppskrift p nette (her) som jeg kan tenke meg prve ut en annen gang (oppskriften finner dere i bunnen av dette innlegget). Jeg var ogs innom en blogg n nettopp, hvor Kamilla K har et innlegg med en oppskrift og et steg-for-steg innlegg. Men frst, noen bilder fra igr!

Synes selv de ble veldig gode, litt vel ste kanskje, men gode! Den frste porsjonenvi laget ble en smule godt stekt.. Den andre ble egentlig noks perfekt - spr p utsiden og myk/seig inni. Og den siste ble kanskje litt for myke. Men til vre frste gang, uten egentlig vite hvordan de skulle bli, synes jeg vi var veldig flinke! Tommel opp for oss liksom!


Ingredienser:

  • 240 gmelis
  • 140 gfinmalte skldede mandler
  • 3 stkeggehvite (fra store egg)
  • evt noen drper konditorfarge eller litt kakaopulver

Smrkrem:

  • romtemperert smr
  • nsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltety uten biter, frisk fruktpur osv
  • evt. sukker eller honning etter smak

Framgangsmte(40 sm makroner eller 10 store):

  1. Forvarm stekeovnen til 140 grader.
  2. Kjr de skldede mandlene s fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.
  3. Stivpisk eggehvitene.
  4. Rr sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Rren skal vre litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om nskelig. Evt farge br velges etter hvilken type smak p fyllet du mtte nske.
  5. Fordel rren til makroner etter nsket strrelse p et bakepapirkledt stekebrett. La det vre 3 cm avstand mellom dem.
  6. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
  7. De sm makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For unng at de blir brent, s legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal ogs st p gltt, en tresleiv kan fungere som sperre.
  8. La makronene hvile p en rist etter steking.
  9. Fyll med smrkrem med nsket smak.

(For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjleskap i 2 dager fr servering.)

//Kommenter her

Vrruller ♥

Skrevet av May Hilde @ 18.04.2012. 6 kommentarer

Vr nydelige blanding, husker ikke helt men:

  • kjttdeig
  • gulrot
  • kl
  • kalvesaus (?)
  • glassnudler

Se s flink jeg var:

Det ble en del:

Det smakte utrolig godt, men ble dessverre veldig fort mett! Rikke og jeg var litt sultne, s vi spiste litt av dem som ikke var stekt. Var jo godt det og, hehe.

//Kommenter her

Toast Hawaii

Skrevet av May Hilde @ 04.04.2012. 0 kommentarer

P Polen-turen, i Berlin, spiste Malene og jeg Toast Hawaii og vi falt pladask! Det er noe av det beste jeg har smakt!
I gr var jeg i Farsund og spiste det, men da hadde de lagt toasten inni et toastjern - noe jeg ikke likte like godt. Som dere kanskje ser p bildet under, har de frst hatt brdet i brdristeren (p svak varme). S legger de p skinke, en ananasring og ost, og setter dem da inn i ovnen til osten er slik du liker den.

Bildet er funnet p denne bloggen.

Det er utrolig godt, og jeg anbefaler alle som liker ananas smake det!


Minner om sprsmlsrunden jeg har, spr i vei s svarer jeg s godt jeg kan! :-)

//Kommenter her

Kina'n med Hanna & Malene i gr

Skrevet av May Hilde @ 31.03.2012. 1 kommentar


I gr var jeg p kinaen med Hanna og Malene - kjempekoselig og godt! Da vi kom var det ingen andre der, s det var fritt frem med bordplass. Etterhvert som vi satt der kom de 4 stykker tror jeg, hvis ikke hukommelsen bommer igjen. Men jeg fikk endeligbestilt det jeg har lengtetetter hver enseste gang jeg har vrt der! Jeg fikk meg en drink, om jeg ikke husker helt feil var Trendnavnet p den. Den var ikke rd, men god var den likevel! De drinkene jeg har smakt som er rde, kan ikke vre annet enn godt! I tillegg kinesisk tapas - noe jeg ogs har lengtetetter. Middagen ble litt dyr, men... Jeg fikk jo det jeg ville ha, og jeg er stor fornyd med det! Utrolig godt! Tapasen innehold vrrull, frityrstekte kongereker, noe jeg ikke husker hva heter som smakte chips (det hvite til venstre) og noe mer jeg heller ikke husker hva heter (tror kanskej det var fisk?). Vel, dette er i hvertfall noen ord jeg kan→ det var utrolig godt! Takk for en super kveld Hanna og Malene♥


Minner omsprsmlsrundenjeg har, spr i vei s svarer jeg s godt jeg kan!:-)

//Kommenter her

Bilder fra da jeg bakte marsipankaken

Skrevet av May Hilde @ 24.02.2012. 9 kommentarer




















Som dere ser gikk det litt begge veier - noen ganger bra,andre ganger ikke fult s bra. Men gy var det iallefall, ogdet er definitivt noe jeg kommer til gjre igjen! Og neste gang har jeg jo faktisk litt peiling, s tror nok den blir bedre! Hper i hvertfall det...
Hvis dere vil se resultatet (om du ikke alt har sett det), kan du trykke her!

Hva synes dere? :-)

//Kommenter her

Min frste marsipankake!

Skrevet av May Hilde @ 19.02.2012. 3 kommentarer

Til vre frste gang jeg lager marsipankake, er jeg utrolig fornyd! Selv om mange av stegen mot ml var ekstremt mislykka, ble det jo bra til slutt. Ihvertfall snn tlig...
Utseende ble jeg fornyd med, men smaken likte ikke jeg s godt. Heldigvis var det andre som likte den - vi feriet bestemor og bestefars diamantbryllup p lrdag, og det var kjempekoselig mte igjen familien som ellers bare pleier vre her om sommeren (++).
Jeg klarte ikke dele sukkerbrdet i to, s istede laget jeg heller ett til. Og kremen ble vel ogs litt mislykka, i og med at jeg ikke var s veldig tlmodig..
Men, men.. Folket ble fornyd og imponert over utseende! S jeg er stolt over meg selv!

Slik ble den, jeg brukte et marsipanlokk som jeg kjpte p en helt vanlig matbutikk. Hvis bare de datamaskiner jeg bruker for tiden hadde vrt litt mer samarbeidsvillige, hadde dere ftt mange flere bilder. Men jeg blir bare frustrert nr dataen ikke gjr som jeg sier, derfor blir det ikke s mye blogging.


Og siden jeg har 3 framfringer, 3 innleveringer, 1 prve og vanlige lekser denne uka minker det ogs bloggingen, ihvertfall for denne uka...

//Kommenter her

Lavkarbo kanelbolledeig skal bli pizzaboller!

Skrevet av May Hilde @ 26.01.2012. 3 kommentarer

Har n funnet meg en lavkarbo-oppskrift p kanelboller, og hopper snart inn p kjkkenet for lage pizza boller (for dere som ikke har lest det p bloggen, liker jeg ha deigen til pizzabollene av kanelbolledeig). Og fyllet skal bli en variasjon av tomatsaus/bernaisesaus (en p hver), og eventuelt litt grnt og skjnt hvis jeg finner det i skapene!

Her blir det baking, gleder meg til smake! Kjenner jeg blir vt i munden bare ved tanken!

Har du smakt bernasiesaus p pizza? Det er knallgodt!

//Kommenter her

Slik lager jeg min kakao!

Skrevet av May Hilde @ 07.01.2012. 1 kommentar

Du trenger:

  • Karamellsaus
  • Rett i koppen-sjokoladedrikk-pulver
  • En kopp
  • Litt vann
  • En mikroblgeovn
  • En skje


  1. Fyll koppen med vann, og sett denn inni mikroen. Jeg pleier ha den p 800W i 1 minutt og 10 sekunder (1:10).

2. S finner du skjeen. Og tar en liten skje med pulver og 2 store.

3. S heller du 5-6 runder med karamellsaus oppi, fr du rrer! Deretter rrer du inn pulveret i vannet.

4. S voil! Klar for servering!

NB! Du kan gjerne pynte med karamellsaus p glasset, dersom du velger et gjennomsiktig glass - neste gang jeg bruker et glass kan jeg ta noen bilder og forklare.
NB! Anbefaler krem, og sjokoladebiter p toppen!

//Kommenter her

Tyske julekaker - Zimsterne mit Fchen

Skrevet av May Hilde @ 15.12.2011. 1 kommentar

P mandag fikk tyskklassen enutfordring om bake noen tyske julekaker som stod ptysk i tyskboka, og selvsagt mtte jo jeg det - en ekstra pluss takker vi aldri nei til! Spesielt ikke nr BH (som tysklreren blir kalt) forventer at jeg tar med, dere har kanskje skjnt at jeg (og Malene) er aktiv p det med baking for smiske litt med karakterene (A).

Slikt s det ut da jeg var i gang, ordboka var selvflgelig p plass! Sammen med alle de andre ingrediensene og en stykk stor bolle.


S var alle ingrediensene p plass :-)

Dette ble jo en liten utfordring da, i og med at jeg ikke haddepeiling p hvordan de skulle se ut, smake eller noe som helst annet som hadde med dette gjre!

I flge oppskriften skulle deigen egentlig st i kjleskapet i et dgn, men siden jeg bare hadde en dag - satte jeg den i frysern i en times tid. Funket ikke s veldig godt (fordi jeg ikke visste hvordan den skulle vre), men var deigen var helt lik da som i dag tidlig (rakk ikke bruke hele oppskriften i gr).

Mengden med mel var ogs vanskelig beregne, igjen fordi jeg ikke hadde peiling p hvordan deigen skulle vre.

Men slikt ble alts det frste (og misslykka) resultatet! Smakte snn tlig greit.... Har ikke smakt de jeg laget i dag tidlig enda, men de s vertfall mer normale ut kan du si... Pappa fant ut at de kunne minne litt om Nttetopper, fordi det kun var luft inni dem - de var heltFluffy!

Og selvsagt fr dere ogs oppskriften! Oversatt fra min "fantasitsk gode" tysk....

Ingredienser:

  • 625g sukker
  • 4 egg
  • 2 ss kanel
  • 1 ts nelik
  • 1 ts hornsalt
  • 500-625g mel
  • Sitronglasur og manler (til pynting)

Fremgangsmte:

  • Rr sukker og egg til det er hvitt!
  • S blander du oppi resten av ingrediensene (etter dette punktet har jeg ikke helt flgt oppskriften, begynte reise litt p egen hnd her)
  • Ruller deigen ut p benken til den er ca 1/2 cm tykk, og trykk ut kakene med stjerne-kakeformer
  • S lar du den st p benken til neste dag opp et bakebrett
  • Neste dag skal du steke det p 140-160 grader, til de er lyse gule
  • Pensle over kakene med sitronglasur, og pynt med mandler

Ja, jeg har nok brukt google oversetter litt...


S fornyd ble BH, tommel opp for meg! =D


//Kommenter her

Amerikansk kirsebrpai <3

Skrevet av May Hilde @ 25.11.2011. 1 kommentar

N sitter Malene og jeg og venter p at paien skal bli ferdig, den stjeler snart hele luktesansen min - s godt lukter det! Og fyllet mtte vi jo selvsagt smake litt p, og det var faktisk (ja, helt serist!) bedre enn blbrpaiens fyll!
Vi fikk ikke tatt noen bilder, s dere fr godta bilder fra google (glemte kameraet hjemme, er hos Malene n). Men hvis dere vil prve dere p samme oppskrift kan dere bare lese videre.


Her er det brukt hermetiske kirsebr, men du kan bruke friske br ogs.
Ingredienser:
4, 75 dl hvetemel
0,6 dl sukker
165 g smr
1 stort egg eller to eggeplommer

Fyll:
2 bokser steinfrie, hermetiske kirsebr (16 oz/ca 450 g pr. boks)
55 g brunt sukker
70 g hvitt sukker
2 1/2 ss maisenamel
1/4 ts kanel
et par drper mandelessens
1 ss smr

Amerikansk kirsebrpai
Slik gjr du
Bunnen:
Smuldre smret sammen med mel og sukker. Bland i egg. Arbeid deigen sammen og sett den kjlig minst 1 time, gjerne pakket i plastfolie.

Fyllet:
Sil av vsken fra kirsebrene, ta vare p 1 dl av saften. Hell kirsebrene og denne saften (vann hvis du bruker friske br) i en gryte, rr inn sukkeret, maisena, kanel og mandelessens og kok under omrring til sukkeret er opplst. La det smkoke ca et minutt til. Avkjl.

Sett stekeovnen p220 grader. Smr en paiform (ca 25 cm diam.- dvs litt stor). Kna deigen s den blir smidig. Kjevle ut en bunn av 3/4 av deigen. Legg denne i paiformen og oppover kantene, prikk med gaffel.

Hell i fyllet og fordel smret i sm klatter over.

Lag gittermnster, enten ved trille eller kjevle ut resten av deigen. Jevn til rundt kantene.

Stekes ved 220 grader i 15 minutter. Skru deretter ned til 175 grader og stek videre i ca 20 minutter eller til paien har ftt fin farge.

Avkjl. Server med krem eller is.

Vi gjorde det litt annerledes, s fordi vi synes det blir litt for lite deig doblet vi den helveis. S i stede for 4,75 dl tok vi va 7 dl, i stede for 0,6 dl sukker tok vi 0,9 dl (nesten 1 dl), i stede for 165 g smr tok vi noe mellom 200 og 240 g smr, og i stede for 1 stort egg eller to eggeplommer tok vi liksgodt 2 hele egg.
Og i stede for ta 3/4 av deigen, tok vi 3/5. Og resten lagte vi en "pannekake"som vi la p toppen, og pyntet med prikke en "M" med en gaffel. Vi liker deig vet dere, blir for lite med bare noen strimler p toppen.. ♥

Skal prve f inn noen bilder hvis jeg husker ta noen, og selvsagt skal jeg prve huske dere og gi dere en tilbakemelding om hvordan det smakte.

//Kommenter her

Muffins-konditori ^^

Skrevet av May Hilde @ 09.04.2011. 1 kommentar

P torsdag var jeg hos Malene, der vi for det meste lagde muffins. Gikk ikke like bra med hvert brett, men vi fikk lagd en del da - noen misslykka, og noen "konditoriske" som jeg n nettopp bestemte meg for kalle dem. Vi brukte vel egetnlig hele dagen p de muffinsene, og selvsagt hadde vi det kjempegy med pyntingen! Og disse ingrediensene bl det mindre og mindre av, og vi fikk litt problemer med baking og pynting..Men vi fikk p en eller annen mte tak i alt vi trengte under bakingen, og vi bleenige om at muffinsene ble veldig gode!


Vi brukte denne oppskriften: Cupcake med sitronsmak

250 gr Smr
4 dl Sukker
4 stk Egg
2 dl Melk
6 dl Mel
3 ts Freia Bakepulver
1 ts Vaniljeessens
2 stk Sitroner

Fremgangsmte
Slik gjr du:

ca 30-35 normal str Cupcakes
Cupcake med sitronsmak:

Pisk egg og sukker sammen.
Smelt smr i en kjele, avkjl til romtemperatur.
Tilsett det vte og trre vekselvis i eggedosisen.
Tilsett sitronsaft fra 2 sitroner , riv litt sitronskall og rr sammen.
Fyll i former , ca fulle.
Stek i varm ovn 175 oC, midt i ovnen i 18-20 minutter.

Avkjl p en rist til de har ndd romtemperatur.


Men siden vi ikke er s glad i sitron, tok vi ikke med det. S bortsett i fra det - gjorde vi akkurat som det str ovenfor.


Vi valgte bruke en frosting som stod i Topp for en stund siden..

Den er kjempegod, det synes bde vi og de som gav oss tilbakemelding p skolen.


Vet ikke om jeg har evnt det tidliger, men vi lagde alts disse muffinsene til et skoleprosjekt - dere kan lese mer om det under et av bildene under.

Frostingen ser ut som tyggis - nam!

Vi fikk blandet ferdig fargen

Vi begynte smre det utover muffinsene med kniv

Men vi ville prve gjre det litt mer avansert, s det gikk da oppi en pose for f et fint mster p muffinsene

Kul ting xD

Dere aner bare ikke hvor vanskelig det skulle vre f den oppi der!

Vi brukte plse-pinsett, som viste seg vre en ting man snur kjtt med.. x) Vi klemte p den, presset den inn og...

Og tilslutt gikk den inn, ser kult dumt ut!

Em.. Ja, vi blir nok ntt til ve oss litt p dette...

S begynte vi p falgget da, som dere kanskje ser gikk vi tilabke til smre p frostingen med kniv

P brettet over ser dere at det kan stekes 12 muffins samtidig p dette, men det dere kanskje ikke vet - er at dere ikke m ta for mye oppi muffinsformene!

Det kan da vre dere fr et "lokk" p muffinsen som vi kalte det..

Vakkert m jeg si! 11 av de 12 vi stekte den gangen, ble misslykka.. De fikklokk som gjorde det veldig vanskelig smre p frostingen, s vi bestemte oss for spise dem selv og heller bake mer muffins.

Lokk-muffins lokker folk til kjkkenet

Cupcakes ♥

Vi ble ntt til lage mer frosting xP

Anbefaler virkelig slike brett! Utrolig greie ha dersom man ikke liker ha muffins over hele stekebrettet..

S ble det tomt enda en gang, og vi mtte igjen lage mer.

Muffins-deig♥

Frosting ♥

Mer tyggis =D

Naaaaaam♥

Flagget blir mer og mer likt et flagg

Bl stripe!

Pass deg ellers skyter jeg ... frosting xP

Se s flink jeg var ^^

Ok, s var Malene flinkere enn meg..

Jeg syntes det lignet p kjetting, se....

Jeg fikset litt p det..

Hvem elsker ikke konditorfarge?

Oy, grnn deig!

Med ntter - nam!

Disse ble kalt noe som myglet romvesner eller noe snt xD

Sminskeungenes mesterverk♥

Dere m bare prve den oppskriften! Er ikke tvil om at det blir en fast muffins-oppskrift fremover! Enkelt, greit og godt!

Konditoriet vrt, eller kondomoriet som Malene stadig skulle ha det til hete - stress si konditoriet skjnner dere vel. M innrmme det at jeg ogs fikk sagt det noen ganger.. xP

Dersom dere ikke vil ha dette kule mnsteret, m dere huske snu muffinsene hvsi de lander p hodet nr du tar dem ut av brettet..

De ble ikke s ekle da ..

Visste dere at stekte ntter fr en veldig sterk smak? En sterkere nttesmak liksom, akkurat det var ikke s godt..

Pynt, pynt og enda litt pynt ^^

NAM ♥


Ok, s ble det litt rotete...

Men synes vi var flinke til rydda da..

Siden vi skulle ha fremfring om 2. verdenskrig, der vi valgte temaet 9.april - fant vi ut av vi kunne lage det norkse flagget i muffins. Og siden de i lpet av de 5 rene ikke fikk lov til vise de norske falgget, falmet det liksom - derfor er det rosa isteden for rdt (egentlig ville vi bare ikke bruke opp all den rde konditrofargen).
Det var noe som ikke var s begeistret for vr smisking, og for den "maten" vi hadde med. Det hadde liksom ikke noe med 2. verdenskrig gjre, eller det er teit smikse o.l. Men hvis de har s mye imot det, kan de vel bare ikke ta noe? Eller de kan lage noe selv? Og hvorfor kan de ikke bare vre fornyde med f en muffins? Men, men - vi er forksjellige. Hva synes dere om smisking?

//Kommenter her

Dagens frokost

Skrevet av May Hilde @ 13.03.2011. 0 kommentarer

Fikk frokost p senga - av meg selv , men ble ikke ferdig fr 2 minutter fr vi skulle ha middag..

Havregrt med kanal, og melk
Liker egentlig ikke havregrt, men fant ut at jeg kunne vre litt sunn - s jeg bestemte meg for svelge ned en porsjon med seig gjrme..

//Kommenter her

Fredagens frokost og lunsj

Skrevet av May Hilde @ 13.03.2011. 2 kommentarer

Laget en pose med TORO - Bergensk Fiskesuppe

Spiste kanskje halvparten til frokost, og resten av helvparten tok jeg med p skolen i termos.

//Kommenter her

Dagens frokost

Skrevet av May Hilde @ 27.02.2011. 0 kommentarer

Mamma stkte noen egg rett fr vi gikk, og siden egg ikke er blant mine yndlingsretter m jeg ... gjre litt mer med maten. S jeg ristet to skiver i brdristeren.

Smrte et godt lag med Meierismr (det er liksom saltet, og smaker utrolig godt), og og dekket skiven godt med drue gel. Skriver litt om boken som ligger i bakgrunnen, i neste innlegget.

Is-te er alltid appetittvekkende!

//Kommenter her

Grsdagens kveldsmat

Skrevet av May Hilde @ 25.02.2011. 0 kommentarer

Nachos♥

Jeg kjedet meg litt i gr kveld, s fant ut jeg kunne lage litt mat til resten av familien. S slenger med noen tips tildet jeg synes er viktigest huske p nr enn lager Nachos!

  • Frst legger du et lag med tortilla
  • Med masse ost opp
  • S enda et lag/resten av tortillaen
  • Med enda mer ost!
  • Sett det i midten av ovnen p 200 i ca 5 min

//Kommenter her

Grsdagens frokost

Skrevet av May Hilde @ 25.02.2011. 0 kommentarer

Eple og peanutssmr, med stil♥

Enkel og grei frokost med karbohydrater og proteiner!

//Kommenter her

Dagens lunsj

Skrevet av May Hilde @ 21.02.2011. 2 kommentarer

Kan ikke tro det, folk stilte seg rundt meg og maten min. Jeg mener det er et helt normalt mltid! S hvorfor skal de stille seg rundt meg, se rart p meg og grave sprsmlstegn langt ned i pannene deres? Er sikker p at jeg ikke er den eneste som har tatt dette med p skolen fr.

En pose med en skje og litt av din beste frokostblanding, og en melk med 4-5 dl igjen. S klipper du ut, slik at du fr en "skl", and enjoy!


//Kommenter her

Blbrpai - enkelt og greit

Skrevet av May Hilde @ 09.01.2011. 1 kommentar

Idag laget jeg Blbrpai - noe jeg smakte for frste gang for noen dager siden. Det er kjemegodt, og synes selv at jeg var noks god! Jeg sitter faktisk spiser resten av den n!

Deigen ♥

Blbrfyll =D

Anbefaler bake Blbrpai hvis du en dag kjeder deg, og har lyst p noe godt!

Posering =)

Og vi begynte spise ♥

Dere aner ikke hvor godt det er med pai, is og krem!

//Kommenter her

May Hilde





May Hilde, 20 r (96' modell). Det du kan komme til lese om her er hverdagen min, mat, skole, tips, antrekk og diverse andre ting som skjer i livet mitt. Du kan kontakte meg p milde96@hotmail.no

myTaste.no

Kategorier



Bilder / Blogg / Blondine Kjkken / Bker / Ferie / Film og TV / Gy / Hverdag / Hr, sminke og klr / Instagram / Interir / Jobb / Jul / Konfirmasjon og bryllup / Mat og drikke / Meg / Microsoft / Outfit / Russ / Shopping / Sitater / Skole / Sponsing / Sprsml / Venner /

Arkiv



September 2016 / Februar 2016 / November 2015 / September 2015 / August 2015 / Juli 2015 / Juni 2015 / Mai 2015 / April 2015 / Mars 2015 / Februar 2015 / Januar 2015 / Desember 2014 / November 2014 / Oktober 2014 /

GRATISDESIGN AV



hits